Kukkaterapia

Bach kukkaterapia

Aurinkovalmistusmenetelmä

Englantilainen lääkäri, bakteriologi, immunologi ja homeopaatti Edward Bach (1886-1936) kehitti monivuotiseen tutkimustyöhönsä perustuen 38 kasvin kukkaterapiasarjan huomattuaan ihmisten ja eläinten oireiden ilmenevän ensin henkisellä ja vasta sen jälkeen fyysisellä tasolla. Homeopatian taitajana hän ymmärsi kasvien parantavien värähtelytaajuuksien merkityksen sielun energeettisten häiriöiden ja kielteisten tunteiden tasapainottamisessa ennen kuin ne sairastuttavat ihmisen tai eläimen.

Kukkaterapian tavoitteena on palauttaa persoonallinen ja sielullinen harmonia ja elinvoima hoitamalla kielteisten tunteiden aiheuttama epätasapainotila oikein valittuja kukkauutteita käyttäen. Kukkaterapia on luonnonmukainen ja ennaltaehkäisevä hoitomuoto tilapäisissä inhimillisissä kielteisissä tunnetiloissa. Sen mielialaa kohottavat ja elämänlaatua parantavat vaikutukset ovat avuksi myös henkisen kasvun ja kehityksen polulla.

Bach kukkaterapialla on vuosikymmenien perinteet. Bach kukkauutteiden kasvit kerätään yhä Edward Bachin määrittelemiltä kasvupaikoilta.

Suomalainen kukkaterapia

Erityisesti suomalaiseen mielenmaisemaan ja tunne-elämään on Bach kukkaterapian rinnalle kehitetty suomalainen kukkaterapia. Siihen on pitkällisen tutkimus- ja tuotekehitystyön perusteella valittu 24 suomalaisen kasvin kukkauutteet.

Suomalainen kukkaterapiasarja (valmistaja Frantsilan Luomuyrttitila) on valmistettu Suomen luonnon kasveista Edward Bachin yleisohjeita noudattaen. Se on ollut markkinoilla vuodesta 1999 asti. Suomen puhdas luonto ja poikkeukselliset kasvuolosuhteet valoisine öineen tekevät suomalaisesta kukkaterapiasarjasta ainutlaatuisen.

Kukkaterapia käytännössä

Kukkaterapia sopii kaikenikäisille. Kukkaterapia ei korvaa lääkärin määräämää hoitoa.

Kukkaterapiaa voidaan käyttää itsenäisenä hoitomuotona tai muiden hoitojen yhteydessä, osana laajempaa kokonaisvaltaista hoitokokonaisuutta. Asiakas voi myös kertoa, jos on kiinnostunut kukkaterapiasta.

Kukkaterapiaan valituista kukkauutteista (Bach tai suomalainen kukkaterapia) valmistetaan käyttöliuos (30 ml pullo), josta asiakas nauttii päivittäin kukkatippoja terapeutin käyttöohjeen mukaisesti.

Kukkaterapia sis. kukkatipat (käyttöliuos 30 ml) 1 h, hinta 55 euroa (sis. alv 24 %)
Kukkatipat (käyttöliuos 30 ml), hinta 25 euroa (sis. alv 24 %)

Ajanvaraus: Siirry tästä ajanvarauslomakkeeseen
Voit myös varata ajan puhelimitse tai sähköpostilla, ks. Yhteystiedot

"Pyhät on marjat pihlajassa
 voimat nokkosen nokassa
 Mikä on vaivana kehossa
 siihen yrtti oivallinen
 Milloin mieli murehinen
 siihen kukan tenhovoima"
       - Sirkku Lehto -