Henkilökuva

Kiinnostuin luonnonmukaisesta terveydenhoidosta omaa ja perheeni kadoksissa ollutta terveyttä etsiessäni. Jouduin kantapään kautta toteamaan, että terveys ei ollutkaan itsestäänselvyys meille kenellekään, ei lapselle eikä aikuiselle, vaan se edellyttää aktiivista vastuun kantamista omasta hyvinvoinnistamme. Saimme koululääketiedettä täydentävistä hoitomuodoista suuresti apua ja luonnonmukainen ravinto tuki tervehtymistämme. Vielä tänäkin päivänä kuljemme samaa polkua reppu täynnä luonnon vahvaa uudistumisvoimaa.
Aloitin luontaisterveyden opinnot, jotta voisin jakaa jo oppimaani ja oppia lisää. Valmistuin Annukka Aarnion kouluttamana solumineraaliterapeutiksi marraskuussa 2012. Muiden opintojen ohella suoritin myös Dr. Schüssler solumineraalien täydennysainekoulutuksen. Vuosina 2012-2013 suoritin Luontaislääkintäkeskuksen homeopatianeuvoja- ja luontaisyrttineuvojakoulutukset. Vuosina 2013-2015 opiskelin AK-Luontaisterapiaopistossa luontaishoitajaksi. Frantsilan Luomuyrttitilalla aloitin Virpi Raipala-Cormierin luotsaaman laaja-alaisen yrttilääkinnän asiantuntijakoulutuksen vuonna 2014 ja valmistuin diplomi-fytoterapeutiksi syksyllä 2016. Luontaishoitajaksi valmistumiseni jälkeen jatkoin opintoja AK-Luontaisterapiaopistossa, josta valmistuin AK-Luontaisterapeutiksi keväällä 2018.

Luontaishoitajan, luontaisterapeutin ja diplomi-fytoterapeutin koulutusvaatimuksiin kuuluvat Luonnonlääketieteen keskusliiton hyväksymät terveydenhoidon perusopinnot (lääketieteen perusopinnot) suoritin Tampereen Tredussa vuosina 2012-2013. Sosiaali- ja terveysalan laaja-alaisen perustutkinnon suorittamiseksi aloitin toukokuussa 2013 oppisopimuskoulutuksena lähihoitajaopinnot (osaamisalana sairaanhoito ja huolenpito). Valmistuin lähihoitajaksi joulukuussa 2014 ja tein lähihoitajan työtä useita vuosia luontaishoitolatyöni ohella.

Taustastani, olen hankkinut kaupallisen ja tietoteknisen koulutuksen Suomesta ja Yhdysvalloista. Uranvaihto IT-alalta muutti lopulta koko elämäni.

Heinäkuussa 2012 avasin solumineraaliterapeutin vastaanoton Poriin. Monipuolisten luontaishoitoalan jatko-opintojen ja henkisen avunvälitystyöni myötä toiminta on laajentunut monien palveluiden Luontaishoitola Puhtipuodiksi. Luontaishoitola Puhtipuoti sijaitsee Porissa keskustan tuntumassa, hyvien liikenneyhteyksien päässä. Ks. ajo-ohjeet.

Marika Petaja

Ota pian yhteyttä ja kysy vapaita hoitoaikoja!